Vrienden zoeken is een van onze tools om Snapchatters te helpen echte vrienden en familie te vinden. Meer informatie over hoe 'Vrienden zoeken' werkt en onze beschermingsmaatregelen die we hebben getroffen, vind je hier.
Om te voldoen aan onze verplichtingen onder de Britse Online Safety Act, worden vriendsuggesties in Vrienden zoeken standaard uitgeschakeld voor gebruikers onder de 18 jaar in het Verenigd Koninkrijk.
Wat betekent het standaard uitschakelen van vriendensuggesties in Vrienden zoeken?
Als vriendsuggesties in 'Vrienden zoeken' zijn uitgeschakeld, betekent dit dat je geen vriendsuggesties ziet op je pagina 'Vrienden toevoegen' en dat je niet wordt opgenomen in de vriendsuggesties van anderen in 'Vrienden zoeken'. Bovendien zijn zowel 'Vrienden zoeken inschakelen' als 'Laat me zien in Vrienden zoeken' in je Instellingen uitgeschakeld, tenzij je ze inschakelt. Als je ervoor hebt gekozen om je contacten met Snapchat te synchroniseren, zie je mensen uit je eigen adresboek op de pagina Vrienden toevoegen en kun je ze een vriendschapsverzoek sturen.
Als vriendensuggesties zijn uitgeschakeld, wat de nieuwe standaardinstelling is, kunnen andere gebruikers op Snapchat je niet zien in 'Vrienden zoeken' (d.w.z. dat je niet als vriend aan hen wordt voorgesteld), tenzij je 'Vrienden zoeken' inschakelt. Je kunt nog steeds worden gevonden via 'Zoeken' wanneer iemand zoekt naar een exacte overeenkomst voor je naam of gebruikersnaam.
Als je Vrienden zoeken niet inschakelt, zijn er nog steeds andere manieren om je vrienden en familie op Snapchat te vinden en met hen in contact te komen, zoals door te zoeken op iemands gebruikersnaam, hun schermnaam, of door hun Snapcode te vinden. Je kunt ook nog steeds mensen uit je adresboek zien (als je ervoor hebt gekozen om je contacten te synchroniseren).
Hoe schakel ik Vrienden zoeken in en wat zijn de mogelijke risico's?
Op de pagina 'Camera' of 'Vrienden toevoegen' kan een bericht verschijnen waarin je wordt gevraagd of je 'Vrienden zoeken' wilt inschakelen. Tik op 'Vrienden zoeken inschakelen' om vriendensuggesties te zien en te verschijnen in de vriendensuggesties van anderen, of je kunt de kennisgeving negeren, tikken op 'Ik begrijp het' of tikken op 'Instellingen behouden' om je standaardinstelling te behouden en Vrienden zoeken uitgeschakeld te houden.
Als je 'Vrienden zoeken' inschakelt, krijg je de volledige 'Vrienden zoeken'-ervaring, inclusief suggesties van (en voorgesteld worden aan) mensen waarvan wij denken dat je ze in het echte leven misschien kent. Zoals altijd is Vrienden zoeken ontworpen om je te helpen contact te maken met contacten in het echte leven. Als je 'Vrienden zoeken' inschakelt, kun je zien en gezien worden door volwassenen en mensen die je misschien niet kent. Denk goed na voordat je vrienden op Snapchat toevoegt en accepteert. Onthoud dat het hebben van gemeenschappelijke vrienden niet per se betekent dat een persoon veilig is. Het toevoegen of accepteren van mensen die je niet in het echte leven kent, is mogelijk niet veilig en verhoogt het risico op ongewenst contact. Als je niet meer mensen wilt zien of gezien wilt worden, kun je de standaardinstelling behouden of Vrienden zoeken uitschakelen via Instellingen.
Je kunt Vrienden zoeken altijd beheren via Instellingen:
- Tik op de Profielknop
- Tik op het tandwielicoon om Instellingen te openen
- Tik op 'Privacybeheer'
- Tik op 'Vrienden zoeken'
- Schakel 'Vrienden zoeken inschakelen' en/of 'Laat me zien in Vrienden zoeken' in of uit
Ontvang ik nog steeds meldingen voor vriendschapssuggesties?
Als je de standaardinstelling niet wijzigt en 'Vrienden zoeken' daarom is uitgeschakeld, ontvang je geen meldingen voor vriendschapssuggesties of meldingen van vrienden die 'recent lid zijn geworden'. Volwassenen worden ook niet op de hoogte gebracht wanneer een Britse Snapchatter onder de 18 zich aansluit bij of verschijnt als nieuw contact terwijl 'Vrienden zoeken' is uitgeschakeld voor die tiener.
Onthoud: jij hebt altijd de volledige controle over je Snapchat-ervaring. Als je je niet veilig voelt, kun je iemand blokkeren, verwijderen als vriend en het probleem rapporteren. Iedereen die je onder druk zet om afbeeldingen te delen die je niet wilt delen, ongepaste taal gebruikt of om persoonlijke gegevens vraagt, schendt mogelijk onze Communityrichtlijnen. Als dit jou overkomt, blokkeer de gebruiker dan en rapporteer hem of haar bij Snap.
Voor meer informatie over de wetten die als richtsnoer dienen voor deze wijzigingen, raadpleeg deze uitleg over de Online Safety Act.