Find Friends er et av verktøyene våre for å hjelpe Snapchattere med å finne venner og familie fra det virkelige livet. Du kan lære mer om hvordan Finn venner fungerer og sikkerhetstiltakene vi har på plass her.
I tråd med vår bestilling for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til UK Online Safety Act, vil venneforslag i Finn venner være slått av som standard for brukere under 18 år i Storbritannia.
Hva betyr det å slå av venneforslag i Finn venner som standard?
Hvis venneforslag i Finn venner er slått av, betyr det at du ikke vil se venneforslag på Legg til venner-siden din, og du vil heller ikke bli inkludert i andres venneforslag i Finn venner. I tillegg er både «Aktiver Finn venner» og «Vis meg i Finn venner» i Innstillinger dine av med mindre du slår dem på. Hvis du har valgt å synkronisere kontaktene dine med Snapchat, vil du se personer fra din egen kontaktliste på Legg til venner-siden din, og du vil kunne sende dem en venneforespørsel.
Når venneforslag er slått av, som er din nye standardinnstilling, vil ikke andre Snapchatters se deg i Finn venner (dvs. du vil ikke bli foreslått som en venn for dem) med mindre du slår på Finn venner. Du kan fortsatt bli funnet i Søk når noen søker etter et nøyaktig treff på navnet eller brukernavnet ditt.
Hvis du ikke aktiverer Finn venner, finnes det fortsatt andre måter å finne og holde kontakten med venner og familie på Snapchat, som å søke etter noens brukernavn, deres visningsnavn eller ved å finne deres Snapkode. Du vil også fortsatt kunne se personer fra kontaktboken din (hvis du har valgt å synkronisere kontaktene dine).
Hvordan kan jeg slå på Finn venner og hva er de potensielle risikoene?
Du kan se en melding på Kameraet eller Legg til venner-siden som spør om du ønsker å aktivere Finn venner. Trykk på «Aktiver Finn venner» for å se venneforslag og vises i andres venneforslag, eller du kan avvise notatet, trykke på «Jeg forstår» eller trykke på «Behold standardinnstillinger» for å beholde standardinnstillingen din og holde Finn venner avslått.
Hvis du slår på Finn venner, får du hele Finn venner-opplevelsen, inkludert forslag til (og å bli foreslått for) personer vi tror du kanskje kjenner i det virkelige liv. Som alltid er Find Friends utformet for å hjelpe deg med å knytte kontakt med venner i det virkelige liv. Hvis du aktiverer Finn venner, kan du se og bli sett av voksne og personer du kanskje ikke kjenner. Du bør tenke deg nøye om før du legger til og godtar venner på Snapchat, og huske at det å ha felles venner ikke nødvendigvis betyr at en person er trygg. Å legge til eller godta personer du ikke kjenner i det virkelige liv kan være usikkert og kan øke risikoen for uønsket kontakt. Hvis du ikke ønsker å se eller bli sett av flere, kan du beholde standardinnstillingen eller slå av Finn venner når som helst i Innstillinger.
Du kan administrere Finn venner når som helst i Innstillinger:
- Trykk på profilikonet
- Trykk på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger
- Trykk på «Personvernkontroller»
- Trykk på «Finn venner»
- Slå på eller av «Aktiver Finn venner» og/eller «Vis meg i Finn venner»
Vil jeg fortsatt få varsler om venneforslag?
Hvis du ikke endrer standardinnstillingen, og Finn venner dermed er slått av, vil du ikke få forslagsbaserte varsler eller varsler om en venn som nylig har blitt med. Voksne blir heller ikke varslet når en britisk Snapchatter under 18 år blir med eller vises som en ny kontakt mens Finn venner er av for den tenåringen.
Husk: du har alltid full kontroll over Snapchat-opplevelsen din. Hvis du ikke føler deg trygg, kan du blokkere noen, fjerne dem som venn og rapportere problemet. Alle som presser deg til å dele bilder du ikke ønsker å dele, bruker upassende språk eller ber om personlige opplysninger, kan være i strid med våre Samfunnsretningslinjer. Hvis dette skjer deg, må du blokkere brukeren og rapportere dem til Snap.
For mer informasjon om lovene som styrer disse endringene, vennligst se denne forklaringen av Online Safety Act.