Upozornění: Tato funkce není k dispozici ve všech zeměpisných oblastech ani u všech typů účtů.
Pokud chcete snáze procházet a vyhledávat Snapy uložené ve Vzpomínkách, můžete se přihlásit k seskupování Vzpomínek podle obličeje a přidat k těmto skupinám štítek. Tyto skupiny a případné štítky, které přidáte, jsou viditelné pouze vám a tuto funkci můžete kdykoli vypnout v Nastavení.
Jak mohu vidět své skupiny obličejů?
Pokud jste se rozhodli pro seskupování Vzpomínek podle obličejů, najdete své skupiny obličejů ve Vzpomínkách:
- Otevřít Vzpomínky
- Klepněte na kartu Přátelé (vedle položky Fotoaparát)
Skupiny obličejů můžete také najít klepnutím na ikonu Vyhledávání ve Vzpomínkách nebo v části Přátelé v Mých Snapech, pokud se tato část zobrazí.
Jak skupiny obličejů fungují?
Pokud jste povolili seskupování Vzpomínek podle obličejů, nejprve zkontrolujeme Snapy, které jste uložili do Vzpomínek, zda neobsahují obličeje. Poté použijeme model obličeje, který vygeneruje číselné zastoupení obličeje, porovnáme ho s jinými podobnými číselnými zastoupeními a pokusíme se zjistit, zda je pravděpodobné, že více Snapů zobrazuje stejný obličej. Snapy s podobnými obličeji, o nichž se domníváme, že jsou stejným obličejem, jsou seskupeny do „skupin obličejů“, což vám pomůže rychle najít Snapy s tímto obličejem.
Pokud povolíte seskupování Vzpomínek podle obličejů, dáváte nám pokyn, abychom z obličejů, které jsou zobrazeny ve vašich Vzpomínkách, vytvořili modely obličejů. Tyto modely lze podle zákonů určitých zemí nebo států považovat za biometrické identifikátory nebo informace. Pokud smažete svůj účet na Snapchatu, odstraníme vaše skupiny obličejů, štítky, které jste vytvořili, a modely obličejů, které byly použity k jejich vygenerování. Tyto údaje můžeme také smazat, pokud váš účet zůstane po dobu dvou let neaktivní, ačkoli konkrétní doba uchovávání údajů se může lišit v závislosti na vašich místních předpisech.
Co se stane, když vypnu skupiny obličejů?
Pokud se odhlásíte od seskupování Vzpomínek podle obličejů, odstraníme z vašich Vzpomínek skupiny obličejů a související štítky, jakož i model obličeje, který skupiny obličejů vygeneroval.
Co se stane, když ze svých Vzpomínek smažu Snap?
Pokud smažete Snap ve Vzpomínkách, smažeme jakýkoli model obličeje vygenerovaný konkrétně z tohoto Snapu.
Jak mohu ve svých Vzpomínkách zapnout seskupování obličejů?
Pokud chcete vyjádřit souhlas:
- Otevřít Vzpomínky
- Klepněte na kartu Přátelé
- Pro přihlášení klepněte na promptu na Pokračovat.
Jak mohu přidat nebo změnit štítek skupiny obličejů ve Vzpomínkách?
- Otevřete Vzpomínky a klepněte na kartu Přátelé (nebo otevřete skupinu z Vyhledávání nebo Přátelé v Mých Snapech)
- Klepněte na skupinu obličejů
- Pokud tam není žádný štítek, klepněte na Přidat jméno. Pokud chcete změnit stávající jméno, klepněte na ikonu tří teček a klepněte na Změnit osobu
- Klepněte na Hotovo
Jak mohu změnit úvodní fotografii pro skupinu obličejů?
- Otevřít skupinu obličejů
- Klepněte na ikonu tří teček
- Klepněte na Změnit úvodní fotku
- Klepněte na Snap, který chcete jako obal
Jak mohu kombinovat skupiny obličejů pro stejnou osobu?
- Otevřete Vzpomínky a klepněte na kartu Přátelé
- Klepněte na Vybrat nebo stiskněte a podržte skupinu obličejů
- Vyberte 2 nebo více skupin
- Klepněte na Kombinovat a podle pokynů potvrďte nebo pojmenujte kombinovanou skupinu
Jak používají oznámení v doporučených příbězích a Vzpomínkách skupiny obličejů?
Pokud jste povolili seskupování Vzpomínek podle obličejů, můžete v nadpisech Příběhů nebo v oznámeních o doporučených příbězích na základě Vzpomínek zobrazit jména, která jste přiřadili skupinám obličejů, pokud se v nich objeví váš přítel
Pokud chcete povolit nebo zakázat doporučené příběhy, postupujte podle kroků níže.
- Pod „Můj účet“ klepněte na ikonu ozubeného kola ⚙️, abyste otevřeli Nastavení
- Sjeďte dolů na „Aplikace a soukromí“ a klepněte na „Moje aplikace“
- Klepněte na „Vzpomínky“
- Zapněte nebo vypněte nastavení „Záblesk“.
Jak mohu vypnout skupiny obličejů?
Seskupování obličejů můžete v Nastavení zakázat. Tím se smažou všechny vaše skupiny obličejů a štítky skupin. Pokud jej později znovu povolíte, možná budete muset začít znovu.
- Pod „Můj účet“ klepněte na ikonu ozubeného kola ⚙️, abyste otevřeli Nastavení
- Sjeďte dolů na „Aplikace a soukromí“ a klepněte na „Moje aplikace“
- Klepněte na „Vzpomínky“
- Klepněte na „Skupiny obličejů“
- Vypněte skupiny obličejů a klepněte na „Vypnout“ pro potvrzení
Poté, co vypnete skupiny obličejů, zůstane karta Přátelé ve Vzpomínkách a může vám ukázat, jak tuto funkci znovu zapnout.