Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές ή όλους τους τύπους λογαριασμών.
Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις περιήγηση και να αναζητήσεις Snaps που είναι αποθηκευμένα στις Αναμνήσεις, μπορείς να επιλέξεις να ομαδοποιείς τις Αναμνήσεις κατά πρόσωπο και να προσθέτεις μια ετικέτα σε αυτές τις ομάδες. Αυτές οι ομάδες και όποιες ετικέτες προσθέτεις είναι ορατές μόνο σε σένα και μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή από τις Ρυθμίσεις.
Πώς βλέπω τις Ομάδες Προσώπου μου;
Αν έχεις επιλέξει να ομαδοποιήσεις τις Αναμνήσεις ανά πρόσωπο, μπορείς να βρεις τις ομάδες προσώπων σου στις Αναμνήσεις:
- Άνοιξε τις Αναμνήσεις
- Άγγιξε την καρτέλα Φίλοι (δίπλα στο Άλμπουμ Κάμερας)
Μπορείς επίσης να βρεις ομάδες προσώπων αγγίζοντας το εικονίδιο αναζήτησης στις Αναμνήσεις ή από τους Φίλους στα Snaps όταν εμφανιστεί αυτή η ενότητα.
Πώς λειτουργούν οι ομάδες προσώπων;
Αν έχεις επιλέξει να ομαδοποιήσεις τις Αναμνήσεις ανά πρόσωπο, θα ελέγξουμε πρώτα τα Snaps που αποθηκεύσες στις Αναμνήσεις για να δούμε αν περιέχουν πρόσωπα. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε ένα μοντέλο προσώπου που δημιουργεί μια αριθμητική αναπαράσταση της εικόνας του προσώπου, θα τη συγκρίνουμε με άλλες παρόμοιες αριθμητικές αναπαραστάσεις και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πότε πιθανώς πολλαπλά Snaps να δείχνουν το ίδιο πρόσωπο. Snaps με παρόμοια πρόσωπα που πιστεύουμε ότι είναι το ίδιο πρόσωπο ομαδοποιούνται σε "ομάδες προσώπων" για να σε βοηθήσουμε να βρίσκεις γρήγορα Snaps με αυτό το πρόσωπο.
Όταν επιλέγεις να ομαδοποιήσεις τις Αναμνήσεις ανά πρόσωπο, μας καθοδηγείς να δημιουργήσουμε πρότυπα προσώπων που εμφανίζονται στις Αναμνήσεις σου. Αυτά τα μοντέλα μπορεί να θεωρηθούν βιομετρικά αναγνωριστικά ή πληροφορίες σύμφωνα με τη νομοθεσία ορισμένων χωρών ή πολιτειών. Αν διαγράψεις τον λογαριασμό Snapchat σου, θα αφαιρέσουμε τις ομάδες προσώπων σου, τις ετικέτες που δημιούργησες και τα μοντέλα προσώπων που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους. Μπορούμε επίσης να διαγράψουμε αυτά τα δεδομένα αν ο λογαριασμός σου παραμένει ανενεργός για δύο χρόνια, αν και οι συγκεκριμένες περίοδοι διατήρησης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς σου.
Τι γίνεται όταν απενεργοποιώ τις ομάδες προσώπων;
Αν εξαιρεθείς από την ομαδοποίηση των Αναμνήσεων ανά πρόσωπο, θα διαγράψουμε τις ομάδες προσώπων και τις σχετικές ετικέτες από τις Αναμνήσεις σου, καθώς και το μοντέλο προσώπου που δημιούργησε τις ομάδες προσώπων.
Τι θα συμβεί αν διαγράψω ένα Snap από τις Αναμνήσεις μου;
Αν διαγράψεις ένα Snap στις Αναμνήσεις, θα διαγράψουμε οποιοδήποτε μοντέλο προσώπου που δημιουργήθηκε ειδικά από αυτό το Snap.
Πώς ενεργοποιώ την ομαδοποίηση προσώπων στις Αναμνήσεις μου;
Για να επιλέξεις να συμμετέχεις:
- Άνοιξε τις Αναμνήσεις
- Άγγιξε την καρτέλα Φίλοι
- Άγγιξε Συνέχεια στην εντολή για να συμμετάσχεις
Πώς μπορώ να προσθέσω ή να αλλάξω μια ετικέτα ενός γκρουπ προσώπου στις Αναμνήσεις μου;
- Άνοιξε τις Αναμνήσεις και άγγιξε την καρτέλα Φίλοι (ή άνοιξε ένα γκρουπ από την Αναζήτηση ή Φίλοι στα Snaps μου)
- Άγγιξε το γκρουπ προσώπου
- Αν δεν υπάρχει ετικέτα, άγγιξε Προσθήκη ονόματος. Για να αλλάξεις ένα υπάρχον όνομα, άγγιξε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες και άγγιξε Αλλαγή ατόμου
- Άγγιξε Ολοκλήρωση
Πώς αλλάζω τη φωτογραφία εξωφύλλου για ένα γκρουπ προσώπων;
- Άνοιγμα ενός γκρουπ προσώπων
- Άγγιξε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες
- Άγγιξε Αλλαγή εξωφύλλου
- Άγγιξε το Snap που θέλεις για εξώφυλλο
Πώς συνδυάζω ομάδες προσώπων για το ίδιο άτομο;
- Άνοιξε τις Αναμνήσεις και άγγιξε την καρτέλα Φίλοι
- Άγγιξε Επιλογή ή πάτησε παρατεταμένα ένα γκρουπ προσώπων
- Επίλεξε 2 ή περισσότερες ομάδες
- Αγγίζω Συνδυασμός και Παρακολούθηση τις υποδείξεις για να επιβεβαιώσεις ή να ονομάσεις το συνδεδεμένο γκρουπ
Πώς χρησιμοποιούν τις ομάδες προσώπων οι Προτεινόμενες Ιστορίες και οι ειδοποιήσεις Αναμνήσεις;
Αν έχεις επιλέξει να ομαδοποιήσεις τις Αναμνήσεις κατά πρόσωπο, μπορεί να δεις ονόματα που έχεις εκχωρήσει σε ομάδες προσώπων σε τίτλους Ιστοριών ή ειδοποιήσεις για Προτεινόμενες Ιστορίες που βασίζονται σε Αναμνήσεις όταν ο φίλος σου εμφανίζεται σε αυτές
Για να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις τις Προτεινόμενες Ιστορίες, δες την Παρακολούθηση των παρακάτω βημάτων.
- Στον Λογαριασμό μου, άγγιξε το εικονίδιο με το γρανάζι ⚙️ για να ανοίξεις τις Ρυθμίσεις
- Κύλησε προς τα κάτω στο «Εφαρμογή και Απόρρητο» και άγγιξε το «Η εφαρμογή μου».
- Άγγιξε «Αναμνήσεις»
- Ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε τον διακόπτη «Flashback».
Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τις ομάδες προσώπων;
Μπορείς να απενεργοποιήσεις την ομαδοποίηση προσώπων στις Ρυθμίσεις. Αυτό θα διαγράψει όλες τις ομάδες γκρουπ προσώπων και τις ετικέτες των γκρουπ. Αν τον ενεργοποιήσεις ξανά αργότερα, μπορεί να πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή.
- Στον Λογαριασμό μου, άγγιξε το εικονίδιο με το γρανάζι ⚙️ για να ανοίξεις τις Ρυθμίσεις
- Μετακινήσου προς τα κάτω στην «Εφαρμογή και Απόρρητο» και άγγιξε «Η εφαρμογή μου»
- Άγγιξε «Αναμνήσεις»
- Άγγιξε «Ομάδες προσώπων»
- Απενεργοποίησε τις ομάδες προσώπων και άγγιξε «Απενεργοποίηση» για επιβεβαίωση
Αφού απενεργοποιήσεις τις ομάδες προσώπων, η καρτέλα Φίλοι παραμένει στις Αναμνήσεις και μπορεί να σου δείξει πώς να ενεργοποιήσεις ξανά τη δυνατότητα.