Πώς αποκλείω έναν φίλο στο Snapchat;
Όταν αποκλείεις έναν φίλο, δεν θα μπορεί να σου στέλνει Snaps ή Chats.
Για να αποκλείσεις έναν φίλο…
- Σύρε προς τα δεξιά για να πας στην Οθόνη Chat
- Άγγιξε παρατεταμένα το όνομα ενός φίλου
- Άγγιξε «Διαχείριση φιλίας»
- Άγγιξε «Αποκλεισμός»
Ή…
- Σύρε προς τα δεξιά για να πας στην Οθόνη Chat
- Άγγιξε σε ένα Chat με αυτόν τον φίλο
- Άγγιξε το εικονίδιο προφίλ του στην κορυφή
- Άγγιξε τους τρεις κύκλους
στην κορυφή και μετά άγγιξε «Διαχείριση Φιλίας» - Άγγιξε «Αποκλεισμός»
Τι γίνεται όταν αποκλείω κάποιον στο Snapchat;
Ο αποκλεισμός κάποιου στο Snapchat σου επιτρέπει να ελέγχεις ποιος μπορεί να επικοινωνήσει ή να αλληλεπιδράσει μαζί σου στην εφαρμογή. Όταν αποκλείεις έναν Snapchatter, ουσιαστικά κόβεις κάθε άμεση επικοινωνία μεταξύ σου και αυτού του ατόμου.
Αφού αποκλειστεί, αυτό το άτομο δεν θα μπορεί να σου στέλνει Snaps ή Chats και δεν θα βλέπει πλέον τα Stories ή τα Charms σου. Η τοποθεσία σου στον Χάρτη Snap γίνεται επίσης κρυφή από αυτούς — ακόμα και αν την κοινοποιούσες στο παρελθόν. Από τη δική σου πλευρά, το όνομα τους θα εξαφανιστεί από τη Ροή φίλων σου και όλες οι ενεργές συνομιλίες ένας προς έναν δεν θα είναι πλέον ορατές.
Αν τους ξεμπλοκάρεις αργότερα, μπορεί να μην δεις όλο το προηγούμενο Ιστορικό Συνομιλίας με αυτό το άτομο. Τα αποθηκευμένα μηνύματα μπορεί να αφαιρούνται όταν εσείς και το άτομο αυτό δεν είστε πλέον φίλοι, ακόμα και όταν έχετε αποκλείσει ο ένας τον άλλο.
Αν εσύ και το αποκλεισμένο άτομο μοιράζεστε ένα Γκρουπ Chat, ο αποκλεισμός του δεν σε αφαιρεί από αυτό το γκρουπ. Θα συνεχίσεις να μπορείς να βλέπεις τα μηνύματα που στέλνουν σε αυτό το γκρουπ, αλλά δεν θα μπορούν να σου στείλουν μήνυμα ιδιωτικά ή να σε προσθέσουν σε νέα γκρουπ. Αν δεν θέλεις να βλέπεις τα μηνύματά τους, μπορείς πάντα να επιλέξεις να αποχωρήσεις από το γκρουπ.
Ο αποκλεισμός επηρεάζει επίσης την ορατότητα στο υπόλοιπο Snapchat. Δεν θα λαμβάνεις Snaps, Συνομιλίες ή Ιστορίες από τον αποκλεισμένο λογαριασμό, και δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα Αναζήτηση, στη λίστα Καλύτερων φίλων ή στις προτάσεις Γρήγορη Προσθήκη. Το άτομο που απέκλεισες δεν θα λάβει ειδοποίηση σχετικά με αυτό, αλλά μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει αποκλειστεί αν παρατηρήσει ότι δεν μπορεί πλέον να δει το προφίλ σου ή να επικοινωνήσει μαζί σου.
Αξίζει να γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ του αποκλεισμού και της αφαίρεσης ενός φίλου. Ο αποκλεισμός κάποιου τον εμποδίζει εντελώς από το να αλληλεπιδρά μαζί σου με οποιονδήποτε τρόπο. Η αφαίρεση ενός φίλου, από την άλλη πλευρά, απλώς τον αφαιρεί από τη λίστα φίλων σου — μπορεί να εξακολουθεί να βλέπει οποιοδήποτε Δημόσιο Περιεχόμενο κοινοποιείς, ανάλογα με τις Ρυθμίσεις απορρήτου σου.
Για να αποκλείσετε κάποιον, πηγαίνετε στη Ροή φίλων σας, αγγίξτε παρατεταμένα το όνομα του, επιλέξτε «Διαχείριση φιλίας» και μετά επιλέξτε «Αποκλεισμός». Μπορείς να τους ξεμπλοκάρεις ανά πάσα στιγμή από τις Ρυθμίσεις σου αν αλλάξεις γνώμη.
Αν αισθάνεσαι ποτέ άβολα ή νομίζεις ότι κάποιος παραβιάζει τους κανόνες του Snapchat, μπορείς επίσης να καταγγείλεις τον λογαριασμό ή ένα συγκεκριμένο Snap απευθείας από την εφαρμογή ή μέσω φόρμας web.