Hogyan blokkolhatok egy ismerőst Snapchat-en?
Ha blokkolsz egy ismerősödet, az nem fog tudni Snap-eket vagy csevegéseket küldeni neked.
Egy ismerős blokkolásához kövesd az alábbi lépéseket a Snapchat alkalmazásban…
- Húzd jobbra a Csevegés képernyőhöz
- Koppints és tartsd lenyomva a barát nevét
- Koppints a „Barátság kezelésére”
- Koppints a „Blokkolásra”
Vagy…
- Húzd jobbra a Csevegés képernyőhöz
- Koppints egy Csevegésre azzal a baráttal
- Koppints a profil ikonjára fent
- Koppints a három körre
fent, majd a „Barátság kezelésére”. - Koppints a „Blokkolásra”
Mi történik, ha blokkolok valakit Snapchat-en?
Ha blokkolsz valakit a Snapchat-en, akkor szabályozhatod, hogy ki léphet veled kapcsolatba vagy léphet interakcióba veled az alkalmazásban. Amikor blokkolsz egy Snapchattert, lényegében minden közvetlen kommunikációt megszakítasz közted és az adott személy között.
A blokkolás után az adott személy nem küldhet neked Snap-eket vagy csevegéseket, és többé nem fogja látni a történeteidet és a varázslataidat. A Snap-térképen tárolt helyadataid is rejtve maradnak előlük – még akkor is, ha korábban megosztottad őket. A te szemszögedből a nevük eltűnik a Barátok hírfolyamodból, és az aktív négyszemközti beszélgetések sem lesznek láthatóak.
Ha később feloldod a blokkolását, előfordulhat, hogy nem fogod látni az összes korábbi csevegési előzményedet az adott személlyel. A mentett üzenetek eltávolíthatók, ha te és az adott személy már nem vagytok barátok, beleértve azt is, ha letiltottátok egymást.
Ha te és a letiltott személy megosztotok egy Csoportos csevegést, a letiltása nem távolít el téged a Csoportból. Továbbra is látni fogod az adott csoportba küldött üzeneteiket, de nem tudnak majd privát üzenetet küldeni neked, és nem tudnak majd új csoportokba felvenni. Ha nem szeretnéd látni az üzeneteiket, bármikor dönthetsz úgy, hogy kilépsz a csoportból.
A blokkolás a Snapchat többi részén is befolyásolja a láthatóságot. Nem fogsz Snapeket, csevegéseket vagy történeteket kapni a letiltott fióktól, és az nem jelenik meg a Keresés találatai között, a legjobb barátok listájában vagy a Gyors hozzáadás javaslatai között. A letiltott személy nem kap értesítést a letiltásról, de akkor jöhet rá, hogy letiltották, ha azt veszi észre, hogy már nem tekintheti meg a profilodat, és nem tud kapcsolatba lépni veled.
Érdemes tudni a különbséget egy ismerős letiltása és eltávolítása között. Valaki letiltása teljesen megakadályozza őt abban, hogy bármilyen módon interakcióba lépjen veled. Egy ismerős eltávolítása viszont egyszerűen leveszi őt az ismerősök listájáról – a Beállítások közötti adatvédelmi beállításaidtól függően továbbrá is láthatja az általad megosztott Nyilvános tartalmakat.
Ha valakit le szeretnél blokkolni, menj a Barátok hírfolyamba, koppints és tartsd lenyomva a nevét, válaszd a „Barátságok kezelése” lehetőséget, majd válaszd a „Blokkol” opciót. Bármikor feloldhatod a blokkolást a beállításaidban, ha meggondolod magad.
Ha valaha is kellemetlenól érzed magad, vagy úgy gondolod, hogy valaki megsérti a Snapchat Szabályok előírásait, a fiók vagy egy adott snapet küldeni jelentését közvetlenôl az alkalmazásból vagy webes űrlapon keresztól is megteheted.