Mój profil to nowy profil z treściami przeznaczony dla snapchaterów poniżej 16 roku życia. Możesz korzystać z Mojego profilu, aby tworzyć, zapisywać i prezentować swoje ulubione Stories i filmy w Polecanych tylko znajomym. Snapchatterzy w tej grupie wiekowej nie będą już mogli publikować treści w Polecanych widocznych dla osób niebędących znajomymi.
Jak zacząć korzystać z Mojego profilu?
Aby zacząć korzystać z Mojego profilu…
- Stuknij ikonę Bitmoji u góry ekranu aparatu.
- Stuknij „Mój profil”, aby rozpocząć proces rejestracji.
- Stuknij „Utwórz Mój profil”.
- Dodaj treści do swojego profilu, aby pokazać je znajomym!
Czy nadal mogę udostępniać treści w Polecanych?
Tak. Nadal możesz publikować w Polecanych, korzystając z Mojego Profilu. Twoje posty w Polecanych są widoczne tylko dla znajomych, a nie dla innych snapchaterów. Posty pojawiają się w zakładce „Polecane” w Moim profilu, a znajomi mogą je również zobaczyć w sekcji „Polecane” w aplikacji.
Kto może zobaczyć treści w Moim profilu?
Tylko Twoi znajomi mogą wyświetlać Twoje zapisane Stories oraz posty i ponowne udostępnienia w Polecanych. Snapchatterzy niebędący znajomymi nie mają możliwości wyświetlenia treści na Twoim profilu.
Zdjęcia profilowe i obrazy tła są widoczne także dla osób, które nie są Twoimi znajomymi.
Czy mogę publikować na Snap Mapie, korzystając z Mojego profilu?
W Moim profilu nie można publikować publicznych treści na Snap Mapie ani Stories opartych na lokalizacji. Nadal możesz otagować swoją lokalizację w Snapach, która będzie widoczna tylko dla znajomych.
Jak mogę dodać treści do Mojego profilu?
Możesz dodawać do Mojego profilu Snapy z Twojego archiwum, Wspomnień lub Rolki aparatu. Pojawią się one w zakładce „Relacje” w Moim profilu i będą widoczne tylko dla znajomych.
Możesz publikować w Polecanych i te Snapy pojawią się w zakładce „Polecane” w Moim profilu. Twoi znajomi mogą również zobaczyć Twoje posty w Polecanych w sekcji Polecane w aplikacji.
Co się stanie z Moim profilem, jeśli zakwalifikuję się do posiadania profilu publicznego?
Jeśli zakwalifikujesz się do programu, zobaczysz opcję przejścia na ograniczony profil publiczny. Jeśli przejdziesz na ten profil, zapisane wcześniej treści w Story i Polecanych będą widoczne dla większej liczby Snapchatterów.
Uwaga: po przejściu na profil publiczny nie możesz wrócić do Mojego profilu. W każdej chwili możesz usunąć zapisane Stories lub posty w Polecanych, albo wyczyścić swój profil publiczny.