Dlaczego otrzymuję powiadomienia ze Snapchat, gdy jestem wylogowany?
Po wylogowaniu się ze Snapchat nadal możesz otrzymywać powiadomienia push, jeśli Twoje konto nadal wyświetla się na ekranie logowania do logowania jednym stuknięciem, a Twoje urządzenie zezwala na powiadomienia ze Snapchat.
Snapchat może wysyłać ograniczoną liczbę przypomnień na temat aktywności na Twoim koncie, takich jak nieprzeczytane wiadomości lub aktualizacje Story znajomych. Tekst powiadomienia ma charakter ogólny i nie pokazuje treści prywatnej wiadomości ani kto wysłał Snap.
Uwaga: te powiadomienia podlegają tym samym ustawieniom w aplikacji, które były ustawione przed wylogowaniem. Wymagane jest również zezwolenie na powiadomienia ze Snapchat w Ustawieniach urządzenia.
Jak przestać otrzymywać powiadomienia, gdy jestem wylogowany?
Możesz:
- Zaloguj się ponownie do swojego konta. Przypomnienia po wylogowaniu przestają przychodzić, gdy się zalogujesz.
- Usuń konto z ekranu logowania, jeśli nie chcesz korzystać z funkcji logowania jednym stuknięciem na tym urządzeniu. Dowiedz się, jak dodawać lub usuwać dane logowania na urządzeniu.
- Wyłącz powiadomienia Snapchat w Ustawieniach urządzenia lub wyłącz określone typy powiadomień w Snapchat. Dowiedz się, jak kontrolować powiadomienia w iOS lub jak kontrolować powiadomienia w Android.
W przypadku wylogowania się z konta przypomnienia te przestają obowiązywać po około 28 dniach.
Co się stanie, jeśli stuknę w powiadomienie, gdy jestem wylogowany?
Stuknięcie może otworzyć Snapchat i zalogować Cię ponownie za pomocą logowania jednym stuknięciem, a następnie przenieść do odpowiedniego ekranu w aplikacji.
Jeśli korzystasz z urządzenia współdzielonego, usuń zapisane na nim dane logowania, jeśli nie chcesz, aby inne osoby logowały się na Twoje konto z ekranu logowania.
Jestem wylogowany na jednym urządzeniu, ale wciąż jestem zalogowany na innym. Czy dostanę te powiadomienia?
Przypomnienia o wylogowaniu się są przeznaczone dla kont, które są wylogowane z urządzenia i kwalifikują się do logowania za jednym dotknięciem na tym urządzeniu. Jeśli nadal jesteś zalogowany na innym urządzeniu, możesz nie otrzymywać przypomnień o wylogowaniu się z urządzenia, z którego się wylogowałeś.