Udostępnianie lokalizacji na Snap Mapie jest domyślnie wyłączone. Twoja lokalizacja jest widoczna tylko dla wybranych przez Ciebie osób. Możesz udostępnić ją każdemu z dodanych znajomych lub wybrać spośród nich określone osoby.
Informacje na temat Snap Mapy zobaczysz też w Profilach przy udostępnianiu lokalizacji znajomym.
Ustawienia udostępniania lokalizacji
Tylko wybrani przez Ciebie znajomi mogą zobaczyć Twoją lokalizację na Mapie. Aby dostosować ustawienia udostępniania lokalizacji:
- Otwórz Snap Mapę.
- Stuknij ikonę koła zębatego w prawym dolnym rogu, aby otworzyć Ustawienia mapy. Jeśli Spotify zostanie połączone z Twoim kontem, tytuł strony ustawień będzie brzmiał „Kto może zobaczyć moją lokalizację i muzykę”.
- Wybierz, kto może zobaczyć Twoją lokalizację:
- Moi znajomi: Wszyscy Twoi znajomi mogą zobaczyć Twoją lokalizację.
- Moi znajomi, z wyjątkiem...: Udostępniaj wszystkim znajomym oprócz wybranych.
- Tylko ci znajomi...: Wybierz konkretnych znajomych, którym chcesz udostępnić.
- Tryb duszka: Ukryj swoją lokalizację przed wszystkimi!
Teraz odtwarzane na mapie
Jeśli Spotify zostało połączone, zobaczysz sekcję „Teraz odtwarzane” poniżej ustawień prywatności lokalizacji. W tej sekcji wyświetlany jest status aktywnego udostępniania muzyki (np. „Udostępnianie ze Spotify”). Jeśli nie jest podłączona żadna aplikacja muzyczna, wyświetli się „Połącz Spotify, aby rozpocząć!”