Jeśli masz już Bitmoji i chcesz połączyć je ze Snapchatem...
- Pobierz na telefon najnowsze wersje Bitmoji i Snapchata.
- Otwórz aplikację Bitmoji.
- Stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu.
- Przewiń w dół i odszukaj „Powiąż ze Snapchatem”.
- Stuknij „Kontynuuj” i połącz konto Bitmoji ze Snapchatem!
- Jeśli masz już Bitmoji powiązane z Twoim kontem, musisz je odłączyć przed podłączeniem nowego.
Uwaga: Jeśli Twoje konto Bitmoji zostało utworzone za pomocą loginu Snapchat, po odłączeniu stanie się samodzielnym kontem Bitmoji powiązanym z Twoim adresem e-mail. Nie możesz dodać numeru telefonu lub zalogować się za jego pomocą na konto Bitmoji. Jeśli chcesz się zalogować lub odzyskać dostęp, skorzystaj z adresu e-mail powiązanego z kontem.
Więcej informacji znajdziesz tutaj: Zmiana adresu e-mail na koncie Bitmoji.
Aby usunąć Bitmoji ze swojego konta Snapchat...
- Stuknij ikonę Bitmoji lub Story u góry, aby otworzyć ekran Moje konto.
- Stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu.
- Przewiń w dół do „Aplikacje i prywatność” i stuknij „Moja aplikacja”
- W sekcji „Dostosuj wygląd” stuknij „Bitmoji”
- Stuknij „Usuń mój Bitmoji”
Uwaga: Jeśli Twoje Bitmoji zostało utworzone za pośrednictwem Snapchata, odłączenie go spowoduje trwałe usunięcie awatara Bitmoji i całej garderoby zapisanej w szafie, włącznie z zakupionymi elementami odzieży.
Dlaczego po usunięciu wciąż widzę Bitmoji na moim profilu?
Jeśli próbowałeś już utworzyć awatar, na Twoim urządzeniu może być zapisana wersja robocza awatara. Gdy usuniesz Bitmoji, Twój profil może wyświetlać wcześniej utworzony roboczy awatar zamiast domyślnych awatarów zastępczych.
Tylko Ty widzisz to na swoim profilu. Po usunięciu Twojego Bitmoji znajomi nie powinni widzieć Twojego starego Bitmoji w Twoim profilu ani na czacie. Jeśli znajomy nadal widzi Twoje Bitmoji po jego usunięciu, być może będzie musiał odświeżyć aplikację poprzez zamknięcie i ponowne otwarcie Snapchata.