Ako môžem zablokovať priateľa na Snapchate?
Keď zablokujete priateľa, nebude vám môcť posielať Snapy ani Chaty.
Ak chcete zablokovať priateľa, postupujte podľa krokov uvedených nižšie v aplikácii Snapchat…
- Potiahnutím prstom doprava prejdete na obrazovku četu
- Klepnite a podržte meno priateľa
- Klepnite na položku Spravovať priateľstvo
- Klepnite na Blokovať
Alebo…
- Potiahnutím prstom doprava prejdete na obrazovku četu
- Klepnite na Čet s daným priateľom
- Klepnite na ikonu jeho profilu v hornej časti
- Klepnite na tri kruhy
v hornej časti a potom klepnite na Spravovať priateľstvo
- Klepnite na Blokovať
Čo sa stane, keď niekoho zablokujem na Snapchate?
Zablokovaním niekoho na Snapchate získate kontrolu nad tým, kto vás môže v aplikácii kontaktovať alebo s vami interagovať. Keď zablokujete Snapchattera, v podstate prerušíte všetku priamu komunikáciu medzi vami a danou osobou.
Po zablokovaní vám daná osoba nemôže posielať Snapy ani Chaty a už neuvidí vaše Príbehy ani Charmy. Vaša poloha na Snap mapa sa im tiež skryje – aj keď ste ju predtým zdieľali. Z vášho pohľadu ich meno zmizne z vášho kanála Priatelia a žiadne aktívne individuálne konverzácie už nebudú viditeľné.
Ak ich neskôr odblokujete, možno neuvidíte celú svoju predchádzajúcu históriu četu s danou osobou. Uložené správy môžu byť odstránené, keď s danou osobou už nie ste priatelia, a to aj v prípade, že ste sa navzájom zablokovali.
Ak vy a blokovaná osoba zdieľate Skupinový čet, jej zablokovanie vás z danej Skupiny neodstráni. Stále budete môcť vidieť všetky správy, ktoré pošlú do danej Skupina, ale nebudú vám môcť posielať súkromné správy ani vás pridávať do nových skupín. Ak si neželáte vidieť ich správy, môžete kedykoľvek opustiť skupinu.
Blokovanie ovplyvňuje aj viditeľnosť v zvyšku aplikácie Snapchat. Z blokovaného účtu nebudete dostávať Snapy, Chaty ani Príbehy a nebudú sa zobrazovať vo výsledkoch Vyhľadať, zozname najlepších priateľov ani v návrhoch Rýchle pridanie. Osoba, ktorú si zablokoval, o tom nedostane upozornenie, ale môže si to uvedomiť, ak si všimne, že si už nemôže zobraziť tvoj profil alebo ťa kontaktovať.
Je dobré poznať rozdiel medzi blokovaním a odstránením priateľa. Úplné zablokovanie niekoho mu zabráni v akejkoľvek interakcii s vami. Na druhej strane, odstránením priateľa ho jednoducho odstránite zo zoznamu Priateľov – v závislosti od Nastavení ochrany osobných údajov si stále môže prezerať všetok Verejný obsah.
Ak chcete niekoho zablokovať, prejdite do svojho kanála Priatelia, ťuknúť a podržte jeho meno, vyberte možnosť „Spravovať priateľstvo“ a potom vyberte možnosť „Blokovať“. Ak si to rozmyslíte, môžete ich kedykoľvek odblokovať v nastaveniach.
Ak sa niekedy cítite nepríjemne alebo si myslíte, že niekto porušuje Pravidlá Snapchatu, môžete účet alebo konkrétny Vytvoriť snímku Snap nahlásiť priamo z aplikácie alebo prostredníctvom webového formulára.