Min profil är en ny dedikerad innehållsprofil för Snapchattare under 16 år. Du kan använda Min profil för att skapa, spara och visa upp dina favoritberättelser och Spotlight-videor för enbart dina vänner. Snapchattare i den här åldersgruppen kan inte längre publicera Spotlight-innehåll som är synligt för målgrupper som inte är vänner.
Hur börjar jag använda Min profil?
För att börja använda Min profil…
- Tryck på din Bitmoji-ikon högst upp på kameraskärmen
- Tryck på ”Min profil” för att börja registreringen
- Tryck på ”Skapa min profil”
- Lägg till innehåll i din profil för att visa för dina vänner!
Kan jag fortfarande dela till Spotlight?
Ja. Du kan fortfarande publicera till Spotlight med Min profil. Dina Spotlight-inlägg är endast synliga för dina vänner, inte för Snapchattare som inte är dina vänner. Inlägg visas under fliken 'Spotlight' på Min profil, och dina vänner kan även se dem i Spotlight-sektionen i appen.
Vem kan se innehållet i Min profil?
Bara dina vänner kan se dina sparade Stories, Spotlight-inlägg och återpubliceringar. Snapchattare som inte är dina vänner kan inte se innehåll på din profil.
Profilbilder och bakgrundsbilder är synliga för icke-vänner.
Kan jag publicera på Snapkarta med min profil?
Att offentligt publicera på Snapkarta och plats-Stories på Snapkarta är inte tillgängligt med Min profil. Du kan fortfarande tagga din plats i dina Snappar, vilket bara är synligt för vänner.
Hur lägger jag till innehåll i Min profil?
Du kan lägga till Snappar i Min profil från ditt inläggsarkiv, Memories eller din kamerarulle. De visas under fliken ”Stories” i Min profil och kan bara visas för vänner.
Du kan publicera till Spotlight, och dessa Snappar kommer att visas under fliken ”Spotlight” i Min profil. Dina vänner kan även se dina Spotlight-inlägg i Spotlight-sektionen i appen.
Vad händer med Min profil om jag blir berättigad till en offentlig profil?
Om du blir behörig kommer du att se ett alternativ för att uppgradera till en begränsad offentlig profil. Om du uppgraderar kommer sparat Story- och Spotlight-innehåll som du tidigare skapat att kunna ses av fler Snapchattare.
Observera: När du har uppgraderat till en offentlig profil kan du inte växla tillbaka till Min profil. Du kan radera sparade Stories eller Spotlight-inlägg, eller rensa din offentliga profil när som helst om du vill.