Platsdelning på Snapkartan är inaktiverad som standard. Endast de personer du väljer kan se din plats – du kan välja att dela din plats med alla dina vänner du har lagt till tillbaka eller bara en grupp av utvalda vänner.
Du kommer också se information om Snapkartan i Profiler när du delar din plats med vänner.
Inställningar för platsdelning
Bara de vänner du väljer kan se din plats på kartan. Så här justerar du dina inställningar för platsdelning:
- Öppna Snapkarta.
- Tryck på kugghjulet i det nedre högra hörnet för att öppna Kartinställningar. Om du har länkat Spotify till ditt konto kommer titeln på denna inställningssida att säga "Vem kan se min plats och musik".
- Välj vem som kan se din plats:
- Mina vänner: Alla dina vänner kan se din plats.
- Mina vänner, förutom ...: Dela till alla vänner utom några utvalda.
- Bara dessa vänner...: Välj vissa vänner att dela med.
- Spökläge: Håll din plats dold för alla!
Spelas nu på kartan
Om du har länkat Spotify kommer du att se ett avsnitt "Nu spelas" under dina sekretesskontroller för plats. Det här avsnittet visar din aktiva delningsstatus för musik (t.ex. "Delning från Spotify"). Om ingen musikapp är ansluten visas det "Länka Spotify för att komma igång!"