Vad är ett platsbesök?
Ett platsbesök innebär att du taggar en plats i en Snap – genom att lägga till en platssticker eller filter, skriver en plats i din bildtext eller taggar en plats på Skicka till-sidan. Du kan dela den Snappen var som helst, till exempel Stories, direkta Snappar, Spotlight eller på kartan.
Om du delar din plats med Snapchat kommer vi också att lägga till platsbesök baserat på din platsdata.
Vad är Mina toppplatser på Snapkarta?
Mina topplatser är ett filterchip på Snapkarta som hjälper dig att komma till platser du besöker ofta. Leta efter filterraden längst upp på kartan. Bland chippen ingår Mina topplatser, Memories, Trendar, Fotspår och Besökta.
Tryck på Mina toppplatser för att öppna hubben Mina toppplatser som ett ark över kartan. Från hubben kan du bläddra bland dina topp- och sparade platser och öppna en platsprofil för mer information.
Mina topplatser är privata för dig, precis som din lista över Besökta och Fotspår. Det ändrar inte vem som kan se din plats på Snapkarta.
Hur ser jag mina besökta platser?
På kartan trycker du på Besökta på Filter-raden för att öppna platsbrickan. Du får se en lista över platser du har besökt och platser som är markerade ”Besökta” på din grundkarta. För en genväg till platser du oftast besöker, tryck på Mina toppplatser på samma rad.
Vad betyder ”Toppbesökare” på kartan?
Om du besöker en plats ofta kanske du ser en ”Toppbesökartrofé” på kartan och i platsprofilen.
Hur länge registreras platsbesök?
Besök sparas så länge ditt konto är aktivt såvida du inte tar bort dem eller rensar din platshistorik.
Hur tar jag bort en plats från listan Besökta?
I listan Besökta trycker du och håller nere på en plats och trycker på ”Ta bort platsbesök”. Det tar bort alla besök för den platsen. Du kan också trycka och hålla nere på taggen ”Besökta” på en platsprofil.
Hur rensar jag alla Besökta platser?
Om du vill rensa alla dina Besökta platser på en gång följer du stegen nedan.
- Öppna Mitt konto och tryck på kugghjulet för att öppna Inställningar
- Tryck på ”Rensa data” > ”Rensa platshistorik”
- Bekräfta för att rensa dina reseuppdateringar och platser du har besökt